В Україні почне працювати Бюро протидії гібридній війні. Воно буде вчити громадян протистояти її основним загрозам.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми усвідомлюємо, що протистояння гібридній війні - завдання не тільки держави, але й експертного середовища", - зазначив один з координаторів Бюро, директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

Він наголосив, що воно проводитиме навчання, спираючись на власні знання та навички. Бюро, за його словами, займатиметься навчанням не лише українців, а й мешканців країн Європейського союзу, які відчувають реальні погрози з боку Москви.

Воно має на меті створити опір гібридній війні, яку веде Росія проти Україні. Також одне з найголовніших його завдань зробити так, щоб вона не поширювалася далі в Європу.

Популярні новини зараз
Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Бюро допомагати формувати політику на державному рівні у сфері протидії технологій війни. Також воно допомагатиме виробляти стратегії для країн НАТО і ЄС, які мінімізуватимуть вплив пропаганди в Європі.

Також бюро виявлятиме ознаки розгортання гібридної війни на інших територіях країни.

Читайте також: Українці допоможуть туркам боротися з роспропагандою

Координаторами роботи відомства будуть директор Фонду національних стратегій Тарас Березовець і директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

Нагадаємо, НАТО ухвалить стратегію з протидії "гібридній війні". Причиною цього стали дії Росії в Сирії та в Україні. Вона має допомогти країнам-учасникам підготуватися та захищатися від "гібридних" загроз.