На думку Петра Порошенка, досягнення безвізового режиму із Європейським союзом значно пришвидшить процес візової лібералізації зі Сполученими Штатами Америки, Канадою та Австралією.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Інтер.

"Питання підписання безвізового режиму з ЄС та країнами Шенгенської зони відкривають для нас нові можливості з так званим білим списком Шенгену, куди входять 57 країн. Це збільшення авторитету і поваги до українського паспорта, якщо хочете - привабливості українського громадянства. Крім того, це значно полегшує переговори щодо полегшення візового режиму з Австралією, Канадою, США, де ми візи не скасуємо, але лібералізація відбудеться значна", - сказав Порошенко.

Читати також: Порошенко звільнив трьох губернаторів

Президент наголосив, що впровадження вільного перетину кордонів із державами ЄС по-суті стало рубіконом, який остаточно розірвав майбутнє країни із її комуністичним, пострадянським минулим.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українців попередили про "важкі" платіжки за світло У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Нагадаємо, згідно із звітом Європейської комісії Україна виконала всі умови для запровадження безвізового режиму з країнами ЄС.

В ЄС заявили, що подорожі українців країнами ЄС стануть реальністю приблизно через сім місяців.