Прибулий учора до Києва Борис Гризлов призначався відповідальним за конфліктні ситуації з боку Росії. Але не тоді, коли велися бойові дії, а коли вже потрібно врегулювати наявний конфлікт. Які прогнози політологів? І чого чекати від чергових Мінських домовленостей?

"Я не вважаю, що Путін готовий піти зараз по стратегії замирення, але йому треба показати видимість такого замирення і готовності до компромісу. Саме приліт Гризлова повинен показати світові таку готовність", - говорить політолог Сергій Таран.

Також Таран добавляє, що Росія не покине окуповані території без своїх умов, які не вигідні Україні. Це особливий статус, вибори на захоплених територіях, визнання лідерів бойовиками і тд. Україна на це ніколи не піде.

Читайте також: Хрін тобі, а не Донбас! - кримчанин прихильникам "руського мира" (відео)

Щоб ЄС послабив санкції, РФ повинна робити видимість готовності до компромісу. Україна у свою чергу повинна дотримуватися Мінських угод, не дивлячись на порушення з боку російських військових.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Саме призначення Гризлова - всього лише демонстрація для світу, не більше того, вважає Сергій Таран. Адже уявити, що Росія погодиться вивести свої війська із захоплених територій, і з Криму теж неможливо: це означатиме крах режиму.

З іншого боку, якщо Росія перестане прикидатися, що готова йти на уступки, це буде означати продовження і посилення санкцій. Всі вже зрозуміли, що пом'якшувати санкції ніхто не буде, а більшу частину відповідальності за виконання Мінських умов покладається Росії.

Політолог упевнений, що варіанти, які в якості "миру" хоче запропонувати Путін, не можуть бути прийняті Україною, оскільки вони не послаблюють Росію і не дадуть нам впевненості в тому, що ми стали сильнішими. Варто посилити українську армію, щоб ціна агресії для РФ стала занадто високою. Тільки тоді можна починати переговори про контроль над окупованими територіями. З нашого боку гра повинна бути дуже обережною.