Адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін розповів про мотиви викрадення його підопічної.

Правозахисник зазначив, що народний депутат проходить у справі, заведеній у Росії на українського олігарха Ігоря Коломойського і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Слідчий комітет РФ оголосив у міжнародний розшук українських чиновників, на них заведено кримінальну справу про застосування заборонених засобів і методів ведення війни, вбивство при обтяжуючих обставинах, перешкоджання професійній діяльності журналістів та викраденні людей слідчими. Звинувачення також пред'явлені комбату "Азова" Андрію Білецькому, екс-міністру оборони Валерію Гелетею, главі Генштабу Віктору Муженко, тощо.

План, який Кремль намагався реалізувати проти Савченко не спрацював, на думку Фейгіна, і головне для російської влади тепер не погіршити свою репутацію.

Читайте по темі: "Просила звільнити Надю до 1 травня" - Марія Савченко

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Сестра делегата ПАРЄ Віра Савченко на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляла, що лікарі, які оглядають льотчицю, пропонують їй здатися і сісти у в'язницю, а за це її незабаром випустять.

Надія Савченко знаходиться в московському СІЗО з липня 2014 року. Українська льотчиця в знак протесту проти російської влади голодувала більше 80 днів.