Політолог Володимир Фесенко отримав листа від організації "Українська повстанська армія", в якому невідомі зізналися у масових вбивствах політиків та журналістів.

Члени організації взяли на себе відповідальність за смерть екс-регіоналів Михайла Чечетова, Олександра Пеклушенка, Станіслава Мельника, Олега Калашникова і журналіста Олеся Бузини.

Читайте по темі: Адреси "регіоналів" анонсовували за дві доби до вбивств

Фесенко підкреслив, що у листі повідомили деталі, які доводять їх причетність до злочинів.

"На підтвердження того, що саме наші бійці провели ці атентати, наводимо факт, невідомий громадськості: Калашников був ліквідований зброєю калібру 7.65х17 і 9х18, сам він також встиг зробити постріл зі своєї зброї", - цитує листа політолог.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також організація анонсувала, що вбивства "зрадників" триватимуть.

"Ми розгортаємо безжальну повстанську боротьбу проти антиукраїнського режиму зрадників і московських холуїв і з цього часу будемо розмовляти з ними тільки мовою зброї аж до їх повного винищення".

Політолог зауважив, що саме такий перебіг подій вигідний спецслужбам Росії.

"Ця заява підтверджує мою версію про те, що як виконавці вбивства Бузини і Калашникова будуть заявлені радикальні українські націоналісти. Це ще більше зміцнює мою підозру, що за спиною цих людей стоять російські спецслужби (хоча безпосередні виконавці, можливо, про це навіть не підозрюють )", - додав Фесенко.

Вперше так звана "УПА" дала про себе знати 26 січня 2014 року після резонансного вбивства міліціонера у Києві. Тоді вони пояснили це помстою за вбивства активістів Майдану та знущання над затриманими.

Невідомі вимагали відпустити усіх мітингувальників та заарештувати Януковича, Азарова, Захарченка та інших представників режиму.

Члени організації погрожували вбивати по декілька міліціонерів щотижня, якщо вимоги не виконають.

Нагадаємо, що Олеся Бузину застрелили 16 квітня у Шевченківському районі Києва біля власного будинку на Дегтярівській 58. Радник очільника МВС Антон Геращенко підтвердив інформацію. Він повідомив, що у журналіста стріляли із синього Форд Фокус з іноземними номерами.

У МВС вважають, що основною версією вбивства журналіста є його професійна діяльність, адже останнім часом Бузина виступав за так званий "руський мир" в політичних шоу російських ЗМІ.

15 квітня в Києві також застрелили екс-регіонала Олега Калашникова. Президент закликав негайно розслідувати резонансні вбивства політиків та журналістів.