Сьогодні в Київському суді Полтави починають слухати справу міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Його, 40-річного Віталія Блинника та 41-річного Євгенія Сміцького звинувачують у викраденнях людей, катуваннях та погрозах вбивства. Потерпілі – активісти Євромайдану.

Один зі спільників досі працює міліціонером спецпідрозділу судової міліції "Грифон" у Харківській області. Народився в місті Рогань, а зараз мешкає в Харкові. Другий обвинувачений – охоронець з приватної фірми "Кратос".

Матеріал по темі Спільник Кернеса - за "руський мир" та наркотики (фото)

Суд почався о 10-й ранку, справу слухає Андрій Антонов. Якщо провину доведуть, всім трьом загрожує до десяти років в'язниці.

Кернес на свій суд не прийшов. Адвокати повідомили, що він перебуває на лікуванні в Італії. І пробуде там до 2 травня. Також, захисники харківського голови запевняють, що той не отримав повістку. Тому про судове засідання не міг знати. Суд перенесли на 18 травня.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Жителів Полтави попередили в соцмережах, що Кернес "везе із собою тітушок". Тому всіх небайдужих громадський рух "ЗЛАМ стереотипів" закликав прийти до будівлі суду. Але наш власний кореспондент повідомляє, що у дворі все доволі спокійно. Натовпу людей не помітно.