Для евакуації українських громадян з постраждалого від землетрусу Непалу готовий до вильоту літак ІЛ-76. Про це сказав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій.

Прем'єр підкреслив, що в цілому з Непалу можуть бути евакуйовані 220 осіб. Для допомоги в евакуації вилітають, зокрема, працівники служби медицини катастроф, психологи, українські дипломати.

"Ми просимо посадку в Катманду, але там дали можливість сісти тільки двом літакам, оскільки триває землетрус", - підкреслив глава уряду. Якщо посадку в Катманду не дозволять, літак, за словами Яценюка, сяде в Делі.

Читайте також:З Непалу евакуювали чотирьох українців

Станом на 19:00 28 квітня, Міністерство закордонних справ України отримало інформацію про перебування на території Непалу 191 громадянина України.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, вранці 25 квітня, недалеко від столиці Непалу Катманду стався сильний землетрус з жертвами і руйнуваннями.