Сьогодні уряд Грузії в повному складі пішов у відставку, після того, як свій пост покинув міністр у справах спорту і молоді Леван Кіпіані. Він став сьомим чиновником, який йде з грузинського уряду, а згідно з Конституцією - якщо третина від 20 міністрів іде з посади, то уряд припиняє свою діяльність, його члени стають виконуючими обов'язки.

Для відновлення роботи необхідно отримати вотум довіри у парламенту. Якщо законодавчий орган не затвердить новий склад Кабміну, то президент, у свою чергу, розпускає його і призначає нові вибори.

Читайте також: Лукашенко визнав Абхазію частиною Грузії

Експерти повідомляють, що швидше за все уряд все ж таки отримає вотум довіри, тому що більшість у парламенті належить партії "Грузинська мрія". Політсилі не вигідна ситуація, якщо президент розпустить законодавчий орган.

Глава уряду Іраклій Гарібашвілі зазначив, що всі міністри збережуть свої пости, крім тих, хто добровільно подав у відставку.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що сьомий міністр Леван Кіпіані покинув свій пост через гостру критику з боку парламентського комітету у справах спорту.