З переліку морських портів України, відкритих для заходження іноземних суден, виключено п'ять портів анексованого Криму - порти "Севастополь", "Євпаторія", "Ялта", "Феодосія" і "Керч". Відповідні зміни закріплено розпорядженням уряду №415-р.

"Внести зміни у додаток до розпорядження Кабінету міністрів України від 26 червня 2013 р. №466 "Про затвердження переліку морських портів України, відкритих для заходження іноземних суден", виключивши позиції "Севастополь", "Євпаторія", "Ялта", "Феодосія", "Керч", - сказано в документі.

Також Кабмін доручив Міністерству інфраструктури здійснити протягом двох тижнів заходи щодо оприлюднення цього розпорядження в офіційному друкованому виданні "Повідомлення мореплавцям України" та на офіційному веб-сайті транспортного відомства.

Читайте також: У Києві відзначать кримськотатарське свято Хидирлез

Прийняте рішення означає, що будь-яке судно, яке заходить у кримські порти, робить це на свій страх і ризик. При цьому судновласники та капітани суден, які проігнорували заборону, можуть наразитися на серйозні проблеми - штрафи або навіть тюремне ув'язнення.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще