Президент України Петро Порошенко заявив про те, що в полоні терористів перебуває близько 400 осіб. Про це глава держави повідомив на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні.

"На жаль, ми сьогодні змушені констатувати, що ми не маємо припинення вогню. Україна кожен день втрачає кращих своїх синів, не може дочекатися звільнення з полону заручників", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Меркель нагадала Путіну про територіальну цілісність України

Лідер країни підкреслив, що на території Росії зараз перебуває близько 30 українців. Також він нагадав про необхідність дотримання пункту Мінських домовленостей щодо відведення військової техніки від лінії розмежування. Важливим моментом є також демілітаризація Широкиного.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що Україна заслужила підтримку європейських країн, яку Берлін повинен їй надати.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"На основі лютневих мінських угод ми повинні визнати, що ми ще не там, де ми б хотіли бути", - сказала федеральний канцлер Німеччини.

Тим часом Порошенко подякував уряду ФРГ за підтримку.

"Рука підтримки німецького народу сьогодні як ніколи потрібна Україні - і в економіці, і в гуманітарній допомозі, де Уряд активно допомагає нам у питанні влаштування біженців, і в питанні відновленні інфраструктури Донбасу", - зазначив президент.

Нагадаємо, що сьогодні відбувся візит президента України до Берліна для спільного обговорення ситуації на сході країни.З близького оточення президента стало відомо, що у всіх закордонних поїздках його супроводжує дружина Марина Порошенко. Глава держави цілий день проводить на переговорах і офіційних зустрічах і такі поїздки для них є приводом, щоб бачитись.