Аи заробляти на переробці сміття, його тариф потрібно підняти із існуючих 79 грн за тону до 130 євро за тону. Лише така ціна дозволить зробити рентабельною переробку сміття. На тлі загального зубожіння населення - такий тариф боляче вдарить по львів'янах. Таку думку висловив голова міста Львова - Андрій Садовий.

"Ви знаєте, яка ціна є на прийом відходів в середньому по Україні? 72 гривні. А в Європі, ми ж хочемо будувати заводи, які б відповідали європейським стандартам, ціна від 30 до 130 євро за одну тону, тобто нам потрібно тарифи міняти в сто разів. Люди сьогодні кінці з кінцями зводять, ніхто про це не думає. Не було державної політики в даному питанні, а сьогодні чиновники пробують шукати крайніх", - повідомив Садовий для видання Голос столиці.

Читати також: Порошенко дорого заплатить за відсутність воєнного стану

За словами Садового, жодній фірмі із переробки сміття не давали можливість розгорнути свою діяльність, оскільки підприємства вимагали підвищити тариф у 50 разів, що зробити було неможливо, а працювати у збиток не погоджувався ніхто.

"Приходили фірми, які говорили: "Ви підніміть, будь ласка, тариф для населення у 50 разів і ми побудуємо сортувальну лінію". А люди на це готові? Звісно, ніхто не пропонував рекультивацію, тому що це збиток, в яку потрібно вкласти орієнтовно 600 мільйонів гривен", - пояснив Садовий.

Популярні новини зараз
Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідмлялося, що отруйні продукти із Грибовичів місцеві жителі продають на ринках Львова.