Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розповів про можливість надання особливого статусу Донецькій та Луганській областям, якщо вибори в них пройдуть відповідно до українського законодавства. Про це він розповів в інтерв'ю The Financial Times.

Такий пункт також прописаний в Мінських угодах.

"Ми будемо проводити вибори і нове, законне керівництво отримає особливий статус. В іншому випадку ми не можемо надати цей спеціальний статус бойовикам. Ми хочемо говорити з законно обраними чиновниками з Донецька і Луганська", - додав Яценюк.

Для реалізації виборів Кабмін спеціально звернувся до міжнародних організацій для оцінки ситуації в регіоні.

"Ми попросили Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини підтвердити, чи відповідають їх стандартам наявні в Донецьку та Луганську умови. Таким чином, ми готові провести вільні та справедливі вибори. Але немає жодних шансів провести такого роду вибори під дулом пістолета Росії", - сказав Яценюк.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: Італія вимагає автономії для Донбасу

Ще однією умовою надання особливого статусу регіону є припинення вогню і відведення важкого озброєння.

"Ви знаєте, що вони зробили? Вони затягли важке озброєння назад, в дитячі садки, гаражі та супермаркети. Ми втратили більше 90 солдатів, а 400 отримали поранення після введення режиму припинення вогню", - повідомив прем'єр.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада проголосувала за постанову про визнання окремих територій Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими.