В Україні почнуть використовувати космічну розвідку для захисту територіальної цілісності. Про це на 8-му Київському безпековому форумі повідомив Олександр Турчинов.

"РНБО ухвалила стратегію нацбезпеки, її підписав президент. Одним із завдань цієї стратегії є космічна розвідка. Не буду розкривати деталі, але ми реально відпрацювали тему такої розвідки - об'єктивної, достовірної, ефективної. Ця система почне працювати у нас вже в найближчий час", - сказав він.

Матеріал по темі: Контактна група по Донбасу знову збереться 2 червня - Кучма

Він зазначив, що Росія далі накопичує збройні сили на кордоні з Україною і в Криму, щоб ліквідувати Мінські угоди і почати бойові дії в будь-який зручний момент.

"Необхідно чітко розуміти: якщо відновляться бойові дії, то це буде на вищому і небезпечнішому рівні, ці військові дії можуть перерости в повноцінну континентальну війну", - зазначив Турчинов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тим часом Арсеній Яценюк на цьому форумі заявив, що Україні необхідно надати летальну зброю, щоб кордони Європейського Союзу також були захищені.