Не співпраця України з ЄС, а анексія Криму стала причиною агресії Росії, заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Він бере участь у роботі 8-го Київського форуму з безпеки.

"Причина конфлікту, спровокованого Росією, полягає в анексії Криму. Саме це порушило всі норми міжнародного права, а не, як дехто каже, посилення партнерства між ЄС та Україною. Це був шлях конфронтації, а не кооперації, який обрала Росія", - повідомив він.

Крім того, політик звернув увагу на продовження вогню на Донбасі.

"Незважаючи на роботу ОБСЄ з метою заспокоїти ситуацію біля Широкиного та Донецького аеропорту, ми щодня спостерігаємо порушення режиму припинення вогню", - заявив Штайнмаєр.

Німецький політик наголосив, що військового розв'язання конфлікту він не бачить.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Є лише рішення, базовані на європейських цінностях, і Мінські угоди", - підкреслив міністр.

Читайте також: Штайнмаєр не хоче бачити Путіна на саміті G7

Також Штайнмаєр закликав "усі три сторони конфлікту" до продовження переговорів і підкреслив, що ФРН всіляко підтримує Україну.