Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак пояснив призупинення місцевого прикордонного руху з Калінінградською областю міркуваннями безпеки.

У зв'язку з цим він зазначив, що НАТО не просто так вирішило направити американських військових до Польщі. Говорячи про агресію свого сусіда, Блащак нагадав про російсько-український конфлікт у Донбасі.

Також польський міністр звернув увагу на те, що Путін замінив губернатора Калінінградської області. Тепер, за повідомленням російських ЗМІ, область очолює колишній охоронець російського президента.

Закриття кордону з Росією позбавить агресивного сусіда можливості організовувати різноманітні провокації, переконаний міністр. Як приклад він навів справу відновлення без дозволу польської сторони пам'ятника генералові Івану Черняховському в Пєнєнжні, повідомляє polradio.

Що стосується економічної вигоди, яку приносить Польщі місцевий прикордонний рух, то вона скоріше міфічна, зазначив Маріуш Блащак. За статистичними даними 2015 року, поляки витратили в Калініградській області 400 мільйонів злотих, в той час, як росіяни витратили в Польщі набагато меше – 280 мільйонів.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще