Президента, прем'єр-міністра, генпрокурора та інших посадовців України попросив викликати на допит представник Олексія Подольського. Він є потерпілим в справі Олексія Пукача, засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомляє УНН.

"Прошу викликати і допитати в якості свідка Петра Порошенка", - заявив представник Олександр Іляшкевич.

Він пояснив, що нинішнього Главу держави потрібно допитати як свідка, щоб з'ясувати, чи давав Порошенко доручення або усні вказівки, перебуваючи на посаді секретаря РНБОУ у 2005 році і на посту Президента України в 2014-2015 рр., правоохоронцям і суду про розслідування справи про вбивство Гонгадзе, насильстві над Подольським і замаху на життя Іляшкевіча.

Читайте також: Вбивця Гонгадзе розповість, які політики тиснули на нього

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Також він заявив клопотання про допит екс-глави АПУ Віктора Медведчука, судді Печерського районного суду Андрія Мельника, який виніс вирок стосовно Пукача, екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина, а також екс-президента України Леоніда Кучми.

Крім того, сам постраждалий попросив суддів допитати як свідків Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, Генерального прокурора України Віктора Шокіна і екс-народного депутата, який очолював ТСК з питань розслідування обставин вбивства Гонгадзе, Григорія Омельченка.

Натомість, представники держобвинувачення заявили, що доказів провини Пукача зібрали достатньо і що їх підтвердили при винесенні вироку Печерським судом. Тому немає необхідності допитувати в цій справі інших осіб.

"Клопотання, заявлене потерпілою стороною, не підлягає задоволенню", - озвучив позицію обвинувачення прокурор.