Сьогодні Вищий господарський суд постановив, що фірми братів Клюєвих - "Завод напівпровідників" і "Актив-Страхування" мають сплатити "Державному експортно-імпортному банку України" кредитну заборгованість майже 100 мільйонів гривень. Про це повідомляє ВВС-Україна.

На судовому засіданні стало відомо, що в 2009-2010 роках "Завод напівпровідників", який належить Клюєвим уклав сім кредитних договорів. В 2009 році задля забезпечення повернення кредиту був уклали договір поруки, за якими підприємство Клюєвих "Актив-Страхування" зобов'язалося солідарно відповідати за своєчасне та повне виконання вимог кредиту.

Матеріал по темі: Клюєва дозволили притягнути до кримінальної відповідальності

В результаті домовленостей кредит становив 230 мільйонів євро, які необхідно повернути у різні строки.

У червні 2014 року державний банк звернувся до господарського суду з позовом, в якому вказав, що позичальник прострочив виплату кредиту, який необхідно було виплатити до 2014 року.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Крім того, позичальник заборгував по відсотках та комісії. Загальна сума боргу на 17 жовтня 2014 року склала майже 17 мільйонів євро, 26 мільйонів доларів та 35 мільйонів гривень. Сьогодні цей позов задовольнили.

Нагадаємо, 12 чернвя Вищий господарський суд постановив, що компанія братів Клюєвих не повинна відшкодовувати державі 230 мільйонів євро.