Президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Василя Грицака тимчасово виконуючим обов'язки голови СБУ.

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

Президент вже представив нового керівника працівникам спецслужби.

Порошенко зазначив, що не задоволений, як відомство бореться з корупцією та контрабандою.

"Питання боротьби з контрабандою є прямою відповідальністю СБУ, і тут нема чим похвалитись. Сказати, що я вкрай незадоволений, означає нічого не сказати", – заявив він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Він наголосив, що за декілька місяців сподівається побачити "нову оцінку людей про відчутні успіхи СБУ" з новим керівництвом.

Також глава держави розкритикував роботу із забезпечення режиму перетину лінії зіткнення в зоні проведення АТО.

"Корупція в цій сфері відганяє Донбас від України з не меншим результатом, ніж російські багнети", - зауважив він.

Читайте також: Порошенко "злив" Наливайченко заради своїх людей в Генштабі

Для нормальної людини, за його словами, перетин лінії має бути легкою і прозорою процедурою. Тільки для бандитів та сепаратистів це має бути "надійним заслоном і пасткою, звідки не буду шансів вирватись".

Рішення про призначення керівника СБУ затверджує Верховна Рада. Порошенко наголосив, що Василь Грицак має переконати народних депутатів в своїх здібностях.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада підтримала постанову про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови СБУ. Це рішення підтримали 248 народних депутатів.