20 червня у Румунії стартують військові маневри Saber Guardian/Rapid Trident 15, в яких візьмуть участь українські вояки.

Українськє командування заявило, що частина цих тренувань буде проходити на території нашої держави. Саме тому до нас прибуде 270-290 інструкторів зі США. За інформацією сайту міністерства оборони Сполучених Штатів, програма навчань розроблена для підвищення ефективності спільних операцій України, США та інших країн НАТО.

21 червня у Чорне море увійде американський ракетний есмінець Laboon (DDG 58). Крім суто військових завдань в межах навчань, візит корабля має і пропагандистську мету. За повідомленням ВМС США, військове судно Америки у Чорному морі – "символ відданості американців зобов'язанням збереження миру в регіоні".

Читайте також: Командний центр НАТО відкрився в Таллінні

Навчання в Румунії стануть початком цілої низки маневрів у Європі. Наприкінці літа військові США протестують безпеку комунікацій на навчаннях Exercise Allied Spirit II. Вони пройдуть на базі США у Німеччині з 4 по 25 серпня. До тренувань буде залучено понад 1600 бійців з Канади, Угорщині, Нідерландів, Великобританії та США.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще