Відома білоруська письменниця Світлана Алексієвич назвала президента Росії Володимира Путіна посередністю. Про це повідомляє Радіо Польща.

"Я думаю, що це середня людина. Це посередність, звичайно. Він зараз про себе так не думає. Він почувається рятівником вітчизни. І я думаю, звичайно, що це не Вацлав Гавел", - додала вона.

Письменниця зазначила, що президент Казахстану значно розумніший за Путіна.

"У мене завжди виникає подив і асоціація: сучасний світ, величезні швидкісні поїзди, і начебто поруч хтось на коні їде. І що дивно, в Білорусі точно так само. Але в Україні зараз, будемо сподіватися, щось зміниться. Назарбаєв - це значно розумніший варіант. Зараз він дуже мудро поводиться", - заявила Алексієвич.

Також вона розповіла, що історично склалося так, що в Росії не буде свободи.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Це рабство, яке сидить у людях, цей Сталін, який миттєво зараз відродився. Зараз повне відродження Сталіна. Вже 5 його музеїв по Росії. Зараз будуть обговорювати пам'ятник Дзержинському - повернути чи ні на Луб'янку. Я думаю, що це має глибокі історичні корені . Досвіду свободи в Росії не було", - підкреслює вона.

Читайте також: Путін готовий обговорити з Японією новий статус Південних Курил

Нагадаємо, що російський письменник Володимир Войнович ще в 1986-му році написав сатиричну антиутопію "Москва-2042", в якій описана сьогоднішня Росія.

На думку Войновича, "анексія Криму певною мірою нашкодила Україні, але менше, ніж Росії". Україна позбулася регіону, який вимагає величезних субсидій, а весь світ їй співчуває. Росія ж "відкусила більше, ніж може розжувати". Письменник також сказав, що Східна Україна перетворилася на гнійну виразку, яка виснажує сили і України, і Росії.