Російська авіація активізувалася вздовж українсько-російського кордону, заявив 25 червня помічник голови Державної прикордонної служби – начальник прес-служби Олег Слободян.

"Відзначається активізація авіації Росії, що здійснює моніторингові польоти вздовж лінії державного кордону й адміністративного кордону з окупованим Кримом", – цитує його Радіо Свобода.

Відомство також інформує, що 22, 23 і 24 червня російські вертольоти Мі-8 і Мі-24 були помічені біля кордонів напроти ділянок Луганського, Херсонського і Чернігівського прикордонних загонів.

Читайте також: З російського літака на навчаннях в Бурятії випала бронемашина (відео)

24 червня зафіксовано сім польотів російських безпілотників у зоні АТО і два російських вертольоти, які летіли уздовж кордону. А 23 червня над анексованим Росією Кримом зафіксували польоти трьох російських винищувачів Су-25.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У НАТО також відзначають наростання активності військової авіації Російської Федерації поблизу кордонів альянсу. Генеральний секретар організації Єнс Столтенберґ 22 червня повідомив про плани Північноатлантичного союзу зміцнити колективну оборону, щоб швидше й дієвіше реагувати на можливі виклики з боку Росії.