Один із можливих співучасників у вбивстві Бориса Нємцова, Анзор Губашев, зізнався у скоєнні злочину. Однак його адвокат вимагає повторного допиту.

Про це йдеться у російському "Коммерсанті".

Як повідомляє видання, Губашев розповів слідству, що прибрав "політика разом з друзями за його антиросійські і антимусульманські, з їх точки зору, висловлювання".

Проте адвокат підозрюваного вважає ці свідчення емоційними і досить плутаними.

Зазначимо, що Губашев давав показання 18 березня в СІЗО "Лефортово" у присутності адвоката Аркадія Остапчука. Надалі обвинувачуваний від послуг захисника відмовився.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Причому, як випливає з протоколу допиту, підозрюваний сам звернувся до слідчого з особливо важливих справ із заявою про те, що хоче дати свідчення.

Губашев повідомив, що давно "спостерігав" за своєю потенціцною жертвою, але робив це в інтернеті і по телебаченню.

Як розповів обвинувачуваний, підготовка до вбивства опозиціонера, почалася в січні. У ній, за його словами, брали участь Заур Дадаєв і Беслан Шаванна (загинув від вибуху гранати при затриманні).

"Встановили домашню адресу і місце роботи Нємцова через соціальні мережі. Вели спостереження десь близько місяця, ніяк не могли його побачити, але все-таки знайшли його", - додає Губашев.

Читайте також: Доповідь Нємцова представили у Європарламенті

На запитання слідчого, хто і скільки заплатив їм за вбивство, підозрюваний відповів негативно.

"Найма тут не було ніякого. У нас була своя мета – прибрати. Нємцов сам нас спровокував своїми висловлюваннями", - наголосив Анзор.

На думку адвокатів інших фігурантів справи, викладена інформація не стикується з показаннями передбачуваного кілера Заура Дадаєва, які той дав тижнем раніше, 7 березня, і від яких потім відмовився.