Фінляндія не видала спікеру Державної думи Росії Сергію Наришкіну дозвіл на в'їзд. Він планував взяти участь у сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка пройде 5-9 липня.

Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ Фінляндії Веса Хяккінен, передає ТАСС.

У фінському МЗС пояснили таке рішення тим, що спікер Держдуми знаходиться в списку санкцій Європейського союзу.

"Можу підтвердити, що Наришкін знаходиться серед тих, кому не дозволено в'їзд. Інших прізвищ я зараз назвати не можу", - зазначив Хяккінен.

Також він підкреслив, що інформація про людей з списку санкцій ЄС відкрита.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Читайте також: Фінни звинуватили Росію у порушенні повітряного простору

Всього дозвіл на в'їзд для участі в ПА ОБСЄ, за його словами, не зможуть отримати шість членів російської делегації. Хяккінен підкреслив, що МЗС Фінляндії консультувався з іншими країнами-членами ЄС, керівництвом ЄС і ОБСЄ "до того, як було прийнято остаточне рішення".

Нагадаємо, 24 червня Парламентська Асамблея Ради Європи продовжила санкції проти делегації Росії до січня наступного року.