Депутати Державної думи Росії вимагатимуть скасувати заборону на в'їзд їм в низку країн. Оскільки це, на їх думку, становить загрозу миру і безпеці в Європі.

Про це повідомляє "РИА Новости".

Про це сказано в проекті заяви у зв'язку з відмовою Фінляндії у в'їзді в країну членам російської делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ, які мали взяти участь в черговій сесії.

Документ внесли в середу на розгляд Держдуми.

"Санкційні заходи щодо російських парламентаріїв і делегацій повинні бути скасовані, бо вони свідомо нагнітають обстановку, шкодять миру і безпеці на Європейському континенті", – зазначається в проекті заяви.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Якщо дану постанову прийме Держдума її потім направлять президенту Росії, уряду, в російську Громадську палату, ООН, Міжпарламентський союз, Парламентську асамблею Організації Договору про колективну безпеку, Міжпарламентську асамблею країн СНД, Парламентську асамблею Ради Європи, ПА ОБСЄ, Європарламент, а також парламент Фінляндії.

Читайте также: Наришкін пригрозив замість Фінляндії поїхати до Монголії

Нагадаємо, 1 липня Фінляндія не впустила спікера Держдуми Сергія Наришкіна на засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ. У Фінляндії пояснили це рішення тим, що він включений в санкційний список Європейського союзу. Після цього російське Міністерство зовнішніх справ викликало посла Фінляндії, аби той дав пояснення з цього приводу.