Україна займає місце у другій сотні країн за кількістю представниць "слабкої" статі в парламенті. Про це йдеться в національній доповіді "Цілі розвитку тисячоліття. Україна: 2000-2015".

Згідно з даними, на травень 2015 року в Верховній Раді присутня 51 жінка серед 422 депутатів. У процентному відношенні це 12,1% серед всіх депутатів ВР.

Першу сходинку в рейтингу займає Руанда, в якій жінки становлять 63,8% від загального числа депутатів. Також високий відсоток представниць "слабкої" статі у парламентах країн Північної Європи з середнім значенням в 41,5%. У США кількість жінок-парламентаріїв становить 19%. А середня кількість таких у світі - приблизно 22%.

У доповіді також зазначають, що у органах місцевого самоврядування відсоток жінок вищий, ніж у Верховній Раді. Наприклад, на Чернігівщині у місцевих радах жінок 54,9% від всіх депутатів.

Основним чинником, який сприяє участі жінок у парламентській діяльності, є їхня близькість до громадських організацій, зазначають експерти.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: Коаліція в Раді тріщить по швах. Закон про прокуратуру не проголосували з 6 спроб

Водночас представництво жінок на міністерських постах становить 10,5%. За цим показником Україна посідає 68 сходинку у світі.