Новий посол України в США розказав, що наша країна отримує зброю з десяти країн світу.

"Ми зброю отримуємо, у тому числі й летальне, і ніхто суверенній Україні не може цього заборонити. Інша справа, що не прийнято афішувати перелік країн, але це більше десятка держав лише з Європи. У нас з ними різний рівень військово-стратегічної співпраці, і на даному етапі він розвивається", - повідомив Валерій Чалий в інтерв'ю ZN.UA.

Також, за його словами, в Америці зараз є велика підтримка ідеї надати Україні ще більше зброї. До речі, наша країна вже зараз отримує від США засоби зв'язку, прилади нічного бачення, медичне устаткування, контрбатарейні радари, броньовані бойові машини, роботизовані системи, у тому числі для розмінування, дані космічної розвідки.

Читайте також: Окупанти переплутали нідерландський Boeing зі своїм - Піонтковський

А в разі нападу Росії Україна може розраховувати швидко отримати близько тисячі американських переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin. Вони призначені для знищення різної бронетехніки і цілей, що летять низько.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще