Прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас вважає, що країни ЄС мають і надалі застосовувати санкції проти Росії, через конфлікт на Донбасі.

"Війна в східній Україні триває, вона не знижує обертів і не припиняється", - заявив глава уряду, виступаючи сьогодні на засіданні парламенту.

За його словами, Росія має пам'ятати, що за все скоєне нестиме відповідальність. Прем'єр-міністр наполягає на підсиленні вже існуючих санкцій. Росія має розуміти, що за війну та анексію Криму вона буде платити дуже високу ціну.

"Моральний обов'зок Естонії полягає в тому, щоб продовжувати тиск на Європу щодо продовження санкції доти, доки Росія не виконала всі міжнародні угоди. Або доти, доки Крим не буде повернений України", - додав Тааві Рийвас.

Також прем'єр зазначив, що Естонія повністю підтримує Україну та вважає необхідним переконувати українське суспільство, що шлях, обраний ним, є правильним.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Ми маємо підтримувати, насамперед, економіку, соціальну стабільність, нормалізацію якості життя. Ми повинні політично і практично підтримувати західну інтеграцію України, будь то візова свобода, доступ до освіти або підготовка військових медиків України", - заявив прем'єр.

Читайте також: Естонія побудує полігон для тренувань важкої бронетехніки НАТО

Нещодавно Естонія звинуватила Росію у порушенні повітряного простору. Російський літак Ан-72 незаконно увійшов в естонський повітряний простір в районі острова Вайндлоо.