Естонія побудує на своїй території ще один військовий полігон. На ньому будуть тренуватися важка бронетехніки та сили союзників по НАТО.

Відповідне рішення ухвалив естонський уряд, передає ERR.re.

Поліпшення навчальної інфраструктури передбачено в плані розвитку оборони Естонії на 2013-2022 роки. Країна планує розвивати механізований батальйон Сил оборони. Для цього Естонія закупила у Нідерландах броньовані бойові машини CV90 шведського виробництва.

На новій тренувальній базі проходитимуть тактичні заняття, а також стрільби.

Полігон побудують у естонських волостях Анія та Куусалу. Його площа становитиме 5865 гектарів, а периметр 32,2 кілометра.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читайте також: У Грузії розпочалися навчання НАТО Agile Spirit

З вересня минулого року на території Естонії пройшли кілька військових навчань НАТО різних родів військ. Однак для проведення повноцінних маневрів, до яких можна було б залучити важку бронетехніку, в країні поки немає інфраструктури.

Нагадаємо, у столиці Естонії Таллінні відкрито координаційний центр НАТО. Завдання персоналу центру - підготувати і підтримати сили швидкого реагування альянсу та їх діяльність на території країни-союзника.