Управління безпеки Нідерландів вирішило оприлюднити остаточні результати розслідування про катастрофу літака Boeing-777 10 серпня.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль. За її словами, розслідування перебуває "фактично на завершальній стадії".

"До кінця липня управління безпеки Нідерландів має підготувати остаточний варіант звіту, який потім буде представлений всім для ознайомлення. Україна також надає свої коментарі щодо цього звіту", - наголосила вона.

Водночас Олена Зеркаль зауважила, що у документі не буде конкретних звинувачень, бо у ньому визначає тільки обставини, пов'язані з авіаційною катастрофою.

За її словами, розслідування проводилося на підставі 13-го додатку до Чиказької конвенції про цивільну авіацію у повній відповідності до вимог цієї конвенції.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Жодних заперечень сторін щодо невідповідності розслідування вимогам конвенції не було. Заяви російських фахівців також бралися до уваги", - додала чиновник.

Читайте також: Росія написала свою резолюцію по збитому Боїнгу

Нагадаємо, що 17 липня 2014 року над Торезом Донецької області збили пасажирський літак Боїнг-777. Рішення про створення Міжнародного трибуналу по цій трагедії підтримують Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди, Україна та Велика Британія.

Президент Росії Володимир Путін особисто виступає проти такого суду, він у телефонній розмові звинуватив прем'єр-міністра Нідерландів у "політизації розслідування".