Національне антикорупційне бюро закликали зайнятися розслідуванням того, що відсторонений керівник ДФС Роман Насіров приховував наявність британського паспорта.

Відповідний лист з вимогами направили представники Transparency International. Насиров отримав громадянство Великобританії ще в 2012 році, але приховував цей факт.

"Насіров вніс завідомо неправдиві відомості в офіційні документи і надалі використовував" підробку "для отримання допуску до державної таємниці", - пояснили в міжнародній громадській організації.

Дії керівника податкової служби, на їхню думку, підпадають під кримінальну відповідальність. А саме під статтю "Службове підроблення".

Романа Насірова звинувачують в тому, що він видавав безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу в інтересах народного депутата Олександра Онищенка. Це завдало державі збитків на суму близько двох мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що в Великобританії підтвердили наявність у Романа Насірова британського паспорта.