Слідчі ГПУ хочуть допитати колишнього президента Віктора Януковича на території Росії. Відповідне клопотання до російської Генпрокуратури вже готують у департаменті спец розслідувань Генпрокуратури України.

Про це повідомив начальник департаменту Сергій Горбатюк, передає "УНН".

Януковича планують допитати в якості підозрюваного за двома кримінальними провадженнями – протидія протестних акцій і створення злочинного угруповання.

За його словами, російські колеги надіслали листа про готовність розглянути можливість допиту Януковича на території РФ в присутності українських правоохоронців.

"Лист був отриманий у рамках розслідування кримінальної виробництва за підозрою Віктора Януковича у державній зраді. Цей епізод розслідують слідчі прокурори Головної військової прокуратури", – пояснив Горбатюк.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше Генпрокуратура РФ відмовила українській стороні в екстрадиції Януковича, мотивуючи це тим, що він піддався політичному переслідуванню. Тому допит його на російській території – єдиний вихід для отримання матеріалів для подальшого розслідування. Хто його допитуватиме – вирішуватимуть у Росії відповідно до міжнародних договорів. Це може бути самостійно, за участю слідчих або взагалі буде організована відеоконференція.

Як писав інформаційни портал "Знай.ua", вже у вівторок, 14 березня, Головна військова прокуратура направить до Печерського районного суду обвинувальний акт у справі про державну зраду проти Віктора Януковича.