Всіх мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу, які визнають себе громадянами України, необхідно евакуювати.

Про це заявив лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий, повідомляє прес-служба партії.

"Ми повинні тут забезпечити цих людей усім необхідним для гідного життя", — підкреслив він.

Садовий стверджує, що в такому випадку зникне виправдання необхідності торгувати з ворогом, тому що громадян України там вже не буде. Не буде того маразму і подвійних, потрійних стандартів, які ми можемо спостерігати зараз.

"Торгувати з ворогом — це зрада національних інтересів. Ніякі економічні вигоди не варті й виїденого яйця, якщо солдат охороняє транспортні потоки для тих, хто розстрілював з "Градів" його побратимів", — зазначив політик.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Самопоміч" зажадала від Верховної Ради, президента і уряду прийняти закон про тимчасово окуповані території. На думку партії, цей закон повинен гарантувати припинення торгівлі з окупантами і захист професійної гідності українських військових".

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", політолог Михайло Басараб впевнений, що визнання ОРДЛО окупованими територіями не означає відмову від Донбасу і те, що всім його жителям доведеться піти до лав збройних формувань "ЛДНР".

Якщо ж не визнати окупацію, це означатиме, що в Україні йде внутрішній конфлікт і держава буде відповідати за наслідки руйнувань та гуманітарну катастрофу в цьому регіоні.