На думку американського політолога Збігнєва Бжезинського, анексований півострів Крим не може повністю належати ні Україні, ні Росії.

Про це він розповів в інтерв'ю польському виданню Gazeta Wyborcza.

Професор назвав головні чинники, сукупність яких у результаті дозволить прийти до прийнятного вирішення проблеми окупованого Криму.

"Думаю, з часом можливо якось досягти певного політичного рішення, згідно з яким Крим буде повернутий якимось чином на основі визнання і обліку існування трьох елементів: нового російського шару, існуючого кілька десятиліть шару українського, а також частини, про яку до цього часу не говорили зовсім, – кримські татари, які мають право на самовизначення", – пояснив він.

Зараз же, вважає Бжезінський, політична ситуація складається таким чином, що вирішити проблему або втілити озвучений ним сценарій просто нереально.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Збігнєв Бжезінський, якому нині 89 років, був свого часу радником з національної безпеки при президенті США Джиммі Картері.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що лідер РФ не шкодує про анексію Криму.