Міністр оборони України прокоментував арешт генерала Віктора Назарова, заарештованого за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76, зазначивши, що Міноборони не втручається у справу. На його думку, адвокати Назарова подаватимуть апеляцію.

"Ми не втручаємося в справу суду. Вирок уже в принципі винесено, але після того, як вступить в силу, буде зрозуміло, наскільки це підтверджено, я так розумію, швидше за все, буде апеляція".

"Таких випадків, коли виносять вирок за прийняте рішення, дуже мало", - зазначив міністр.

Про це Степан Полторак сказав під час брифінгу з міністром оборони Грузії Леваном Изора.

"Таких випадків, коли виносять вирок за прийняте рішення, дуже мало", - зазначив Полторак.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Міністр зазначив, що судити військових повинні судді, у яких є певна підготовка.

"Якби не таке рішення, загинули б ті, хто був в аеропорту. Рішення було прийнято, і сталася трагедія. Командир, який прийняв рішення, взяв відповідальність на себе. Рішення, яке приймається в ході бойових дій, повинні оцінювати люди, які мають певні знання. Це не обов'язково повинні бути військові суди. Але у суддів, які ведуть такі справи, повинна бути певна підготовка ", - пояснив міністр.

Щодо термінів створення військових судів міністр оборони зазначив:

"Про терміни я точно сказати не можу, коли вони повинні бути. Я точно хотів би сказати, що кожна людина, що проживає в Україні, незалежно від того, цивільна він або військова, якщо вона скоїла злочин, то повинна відповідати за скоєне".

"Але я хотів би, коли наші суди визначаються з вироком, щоб рішення судів були завжди, це стосується всіх військових, не тільки генерала Назарова, не тільки військових і всіх цивільних, щоб воно було абсолютно виваженим. Враховувало факти, і бажано, щоб емоції не були на першому плані ", - прокоментував Полторак.

Також міністр оборони наголосив на неприпустимості тиску на суди ні з якого боку.

Як повідомляв сайт Знай.ua, суд визнав винним генерал-майора Віктора Назарова в аварії військового літака Іл-76 14 червня 2014 року в Луганську і засудив до семи років позбавлення волі.