Як стверджують фахівці снідати вранці це запорука бадьорого і активного дня. Важливо те, яка їжа потрапляє нам в шлунок після пробудження. Ми обмежуємо себе чашкою міцної кави або готуємо собі порцію вівсянки з фруктами, щоб запустити роботу метаболізму і мати гарне самопочуття на цілий день.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗалежно від цілей, які ви переслідуєте має формуватися ранкове меню. Для тих, хто дотримується короткостроковій дієти не можна харчуватися традиційним сніданком вранці. Якщо ви займаєтеся спортом і прагнете наростити м'язи дієтологи не рекомендують вранці харчуватися їжею, яка призведе до нарощування підшкірного жиру.
Ми здійснюємо щодня грубі помилки при прийомі ранкової їжі. Про які помилки йдеться, розповість портал "Знай".
1. Існує безліч рецептів заварювання кави. Деякі воліють пити каву без цукру, додати корицю в підбадьорливий напій або вершки. Дієтологи не рекомендують додавати велику кількість вершків і цукру, так як це може призвести до набору не потрібних нам калорій. Після того, як ви вип'єте каву з додаванням цукру ваш прилив енергії через певний час зникне. Деяким не подобається кава без цукру, але можна від нього повністю не відмовлятися, а максимально знизити дозу білої отрути.
2. Після пробудження наш організм зневоднений. Зневоднення тягне за собою негативні наслідки для нашої когнітивної і фізичної активності. Ваше ранок повинен починатися з 200-350 грам води. Зневоднення призводить до спаду енергії і підвищує стомлюваність.
3. На прилавках магазинів можна знайти ранкові сніданки на будь-який смак, але вони зовсім не корисні, особливо для ранкового прийому їжі. Відсутність глютену у ранкових сніданках компенсується високим вмістом жиру і цукру. Ідеальна їжа для сніданку це яйця приготовлені у вигляді омлету або варені.
4. Про користь натуральних соків постійно сперечаються дієтологи. У соках відсутня клітковина, що призводить до швидкого настання голоду. Якщо ж ви все одно продовжуєте пити сік вранці, вирівняйте його прийом з вживанням білка і вуглеводів з високим вмістом клітковини.
5. Ми звикли думати, що м'ясні страви підходять тільки для обіду або вечері, але насправді можна включати в свій ранковий раціон нежирні продукти і цільнозернові вуглеводи.
Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що сухі сніданки виготовлюються з борошна. При сильній обробці, практично нічого не залишається корисного з того, що містить борошно. Вітаміни, мінерали та клетчакі, яку містить борошно в ході переробки зникає.