Зміна режиму президента Володимира Путіна в Росії не вирішить проблеми України та не завершить в один момент війну, як і повернення окупованих Криму та Донбасу.

Про це повідомила магістр міжнародної інформації, український дипломат Олена Захарова, передає "Українська правда". В Україні, за її словами, досить поширений міф, що зміна влади в Кремлі вплине на агресивну зовнішню політику Кремля.

Якщо керувати країною почнуть російські ліберали, то їх політичні погляди хоч і різняться від нинішньої кремлівської верхівки, але не співпадають з українським. Вона зазначила, що причин для цього багато, включаючи російську колективну свідомість та електоральні процеси, на які не можуть впливати політики.

Захарова пояснила, що дуже небезпечно перекладати власне щастя та процвітання на зовнішні фактори, а необхідно брати на себе відповідальність.

"Росія, звичайно, агресор. Але питання має стояти по-іншому: що ми маємо зробити, щоб в майбутньому запобігти новим проявам агресії? Для усіх радикально налаштованих громадян слід розуміти, що для будь-якої успішної взаємодії необхідно ретельно вивчити особливості протилежної сторони", - розповіла дипломат.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Аналогічна ситуація спостерігається й в питанні повернення Криму та Донбасу. Потрібно, за її словами, реінтегрувати людей, а не території. Захарова зазначила, що ворожість сповідує частина, яка спроможна "робити погоду" і суттєво впливати на соціальні настрої. Її формує саме російська пропаганда. Дипломат наголосила, що боротися з інформаційним впливом потрібно комунікацією за принципом "від людини до людини".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Україна випередила в рейтингу Росію за якістю життя. Різниця між ними становить три сходинки.