Європейська комісія почала антимонопольне розслідування проти шести найбільших американських кінокомпаній та британської телекомпанії Sky.

Єврокомісія, яка виконує функції антимонопольного регуляторного органу в ЄС, підозрює студії Disney, Universal, Paramount Pictures, Sony, XX Century Fox і Warner Brothers і телеканал Sky в порушенні принципів вільної конкуренції при наданні платного відеоконтенту, пише Корреспондент.

Регулятор направив студіям і телеканалу офіційне повідомлення про претензії, що є офіційним початком антимонопольного розслідування.

Читайте також: Двох французьких депутатів відрадили від поїздки в Крим

Єврокомісія підозрює, що компанії включали до контрактів пункти, які забороняють транслювати платне відео за межами Великобританії та Ірландії. Через це при спробі перегляду контенту в інших країнах вмикалося блокування за географічним принципом.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Єврокомісія зазначає, що така практика прямо порушує положення європейського законодавства, що спрямовані на створення єдиного ринку цифрових послуг.

У Європі розглядають це питання ще з січня 2014 року. Перевірка зачіпає й інші медіакомпанії: Sky Deutschland, Sky Italia, французьку Canal Plus та іспанську DTS Distribuidora de Television Digital SA. Але ці компанії офіційних паперів про початок розслідування поки не отримували.