Громадянам Греції заборонили вивозити за кордон більше двох тисяч євро готівкою.

Відповідний закон набув чинності після публікації в урядовій грецький газеті, предає "РИА Новости".

Заборона на вивезення цієї суми ввів Банк Греції. Вона поширюється на одну поїздку. Проте це не стосується іноземців, які постійно проживають за кордоном.

Раніше громадянам Греції не можна було вивозити за кордон більше 10 тисяч євро готівкою.

У п'ятницю стало також відомо, що грецький міністр фінансів Евклід Цакалотос направив до Міжнародного валютного фонду лист з проханням полегшити умови кредитування для країни.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Зокрема, він згадав про те, що Афіни запросили новий кредит у Європейського фонду стабільності. Грецький уряд очікує, що його скоро схвалять.

Греція залишилася в єврозоні, але повинна буде ввести жорстокі заходи економії.

Читайте також: Ципрас просив $10 млрд у Путіна для друку драхми - ЗМІ

До 6 серпня Греція має прийняти закони, які реформують пенсійну систему і зменшують пільги для фермерів. У правлячій партії "СІРІЗА" ці перетворення назвали найважчими.

Нагадаємо, 23 липня парламент республіки схвалив другий пакет реформ. Депутати уточнили правила реструктуризації кредитних організацій, полегшили ряд судових процедур і посилили процес конфіскації заставленого майна.