У парламенті створюють Раду громадських експертиз. Активісти перевірятимуть усі законопроекти на корупційні складові і отримувати за це середню парламентську зарплату.

"За перші 7 місяців голосувань у Верховній Раді наш комітет з протидії корупції проаналізував 1543 проекти законів і постанов. Корупційні ризики ми знайшли у 95. ЖОДЕН з цих проектів не став законом. Фактично це є перший за багато років Парламент, який припинив продукувати корупцію своїми рішеннями", заявив голова парламентського комітету з протидії корупції Єгор Соболєв.

З метою охоплення усіх законопроектів, які можуть потрапити до сесійної зали, нардеп оголосив про створення Ради громадських експертиз.

"До неї будуть відібрані 10 людей. Завдання кожного з них – мати постійний зв'язок з експертними та громадськими організаціями у конкретному напрямку: від будівництва до судівництва. Завдання – залучаючи громадськість, якомога раніше виявляти корупційні ризики у проектах парламентських рішень", - уточнив Соболєв.

Читайте також: "Люди Порошенка хочуть очолити корупцію, а не боротися з нею"

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сплачувати зарплату новим держслужбовцям буде фонд "Відродження", по 4,5 тисячі гривень на людину.

Анкети від бажаючих прийматимуть до 17 серпня за адресою Youfightcorruption@gmail.com. Зокрема, необхідно надіслати резюме, копію паспорту та диплому і мотиваційного листа.

Додаткову інформацію щодо умов конкурсу, переліку тестових завдань до другого етапу та інші відомості можна отримати на офіційному веб-сайті Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, а також за телефоном: (044) 255-35-03, (044) 255-32-16