Росія заборонила імпорт квітів з Нідерландів через присутність у цій продукції карантинних організмів, повідомляє Радіо Свобода.

За словами помічника керівника "Россільгоспнагляду" Олексія Алексеєнка, йдеться про повне тимчасове обмеження на постачання. Заборона буде продовжена чи знятий після технічних консультацій "з компетентними структурами Євросоюзу".

Ці консультації російське відомство має намір провести найближчим часом.

Читайте також: Путін підтримав ідею знищувати на кордоні санкційні продукти

Поки заборона стосується тільки квітів, вирощених на території Нідерландів, на транзит квітів це обмеження не поширюється, додали у "Россільгоспнагляді".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У серпні 2014 року у відповідь на санкції країн Заходу, Росія ввела свої обмежувальні заходи: заборона постачання значної частини харчової продукції з країн ЄС.

Після продовження санкцій Заходу у червні 2015 року, Володимир Путін підписав указ про продовження продовольчого ембарго на товари з Заходу до 5 серпня 2016 року.