Відома американська компанія Hewlett-Packard припинила діяльність свого заводу з виробництва персональних комп'ютерів на території Російської Федерації.

Робота заводу підприємства Hewlett-Packard, розташованого під Санкт-Петербургом у селищі Шушари, призупинили ще у середині минулого року. Трохи пізніше "з метою економії, а також для оптимізації логістики" його перемістили до Чехії.

Керівництво заводу пояснює, що причиною закриття заводу в Росії є падіння ринку комп'ютерів на 44% порівняно з результатами за перший квартал цього року.

Колишній генеральний директор калінінградського підприємства зі збору іноземної побутової техніки "Балтмікст" Віталій Дахненко зауважив, що ліквідування заводу HP спричинили економічні проблеми. Однією з головних причин став вступ Росії до Міжнародної торгівельної організації.

Читайте також: Два російські автогіганти зупинили роботу

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Нагадаємо, що багато іноземних підприємств останнім часом з ряду цілком зрозумілих причин закривають свої підприємства на території Росії.

Нещодавно комп'ютерний гігант IBM – компанія, яка займається виробництвом та постачанням апаратного і програмного забезпечення – розірвала свою двадцятирічну співпрацю із найбільшою російською IT-компанією "Ланіт". Причиною розірвання робочих стосунків стали санкції США.