Співробітники СБУ спільно зі столичною прокуратурою блокували у Києві діяльність приватного фармацевтичного підприємства. Фірма частину зароблених коштів спрямовувала на фінансування терористичної організації "ДНР".

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Товариство з обмеженою відповідальністю з Макіївки у 2015 році перереєструвалось у Києві. Співробітники спецслужби встановили, що кошти отримані від реалізації продукції, переводилися в готівку. Надалі гроші кур'єрами перевозилися через лінію зіткнення, де використовувалися на фінансування терористів "ДНР".

Керівники підприємства зареєстрували в "министерстве доходов та сборов ДНР" дві юридичні структури. Через них вони реалізовували власну продукцію на тимчасово контрольованій бойовиками території.

Читайте також: На Київщині "накрили" лабораторію підробних ліків (фото)

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду
Показати ще

З коштів, зароблених на продажі ліків, сплачувалися "офіційні податки" терористам та напряму фінансувалося озброєння бойовиків.

В СБУ поінформували, що під час обшуків у офісних та складських приміщеннях підприємства правоохоронці вилучили лікарську продукцію на суму майже 20 мільйонів гривень. Зокрема, фінансово-господарську документацію, яка підтверджує протиправну діяльність фірми.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії із встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до фінансування терористів.