Сьогодні Нацбанк вніс міжнародні платіжні системи PayPal, ApplePay, GoogleWallet в реєстр платіжних систем України. Тепер в Україні можна використовувати електронні гроші, надіслані нерезидентами з інших держав. Це передбачає постанови №480 і №481, повідомляють в прес-службі регулятора.

Постанова №480 спрощує отримання ліцензії на переказ коштів у гривні небанківськими установами без відкриття рахунків і процедуру реєстрації учасників платіжних систем, які створені нерезидентами.

"Це прогресивний крок. Нарешті Україна приєднана до світового ринку електронних платежів. Завдяки міжнародним електронним системам нашим бізнесменам, що займаються виробництвом товарів або перепродажем, стане значно простіше продавати свою продукцію за кордон, вони зможуть користуватися електронними грішми", - говорить "Знай" Павло Мельник, директор агенції "МПП-консалтинг".

Читайте також У Канаді готові купувати український одяг і міксери

За його словами, відсутність в Україні електронних платіжних систем гальмувало торгівельні відносини України з іншими державами.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

"Тепер залишилося реформувати митницю, аби там експорт з України оформлювали за скороченою процедурою й не затримували на довго. Це б активізувало торгівлю із Заходом ще більше", - говорить фахівець.

Нагадаємо, в кінці червня Мінекономіки та НБУ офіційно запросили PayPal в Україні.