В селі Сихів Стрийського району, що у Львівській області, 29 липня запустили пошукову свердловину для виявлення покладів природного газу.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Якщо вдасться виявити поклади газу, то на свердловині №4-Північнозарічнянська за добу планують видобувати за добу майже 15 тис. кубометрів палива на глибині до 1,3 тис. метрів.

"Цей проект - реальний вклад в енергетичну безпеку країни", - зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

Запуск свердловини, за його словами, дозволить створити нові робочі місця для жителів регіону. Він додав, що це також привабить нові інвестиції в енергетику.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Читайте також: "Газпром" рекордно збільшив заявку на транзит газу Україною

Львівщина, за його словами, є безпечним та перспективним для інвестування регіоном України.

Голова правління Національної акціонерної компанії "Надра України" Ярослав Климович зазначив, що об'єднання приватних інвестицій та державної політики зробить Львівщину справжнім газовидобувним регіоном.

У подібний проект інвестори вклали близько 17 млн. гривень.