За минулу добу у зоні проведення антитерористичної операції загинули троє українських військовослужбовців, ще семеро бійців отримали поранення.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

"За минулу добу російсько-терористичні угруповання 109 разів обстріляли українські позиції, троє військовослужбовців ЗСУ загинули, семеро отримали поранення", - зазначив Турчинов.

За його словами, вогонь ведеться з крупнокаліберної артилерії та мінометів, здебільшого розташованих в житлових кварталах окупованих міст.

Секретар РНБО додав, що Росія знову застосовує відпрацьовану в Криму і на Донбасі "тактику використання мирних мешканців в якості живого щита для прикриття своїх військових злочинів".

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Читайте також: Тракторист підірвався на міні під Маріуполем

Нагадаємо, 4 серпня, після опівночі, російсько-терористичні угрупування і надалі стріляли на Донеччині. Під вогнем опинились Опитне, Водяне, Авдіївка, Мар'їнка.

А близько першої години ночі поруч із селищем Ленінське на Артемівському напрямку, відбулось бойове зіткнення наших військ з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків.