Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про наміри Кабінету міністрів ініціювати введення державної монополії на видобуток бурштину в Україні.

Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр наголосив, що уряд у вересні цього року звертатиметься з цим питанням до Верховної Ради.

"По-перше, ввести ліцензування видобутку бурштину і в доходах держбюджету на 2016 рік вже зараз Мінфін закладає плюс 1 мільярд гривень від реалізації ліцензії. Друге - це державна монополія і контроль за видобутком бурштину", - зазначив він.

Крім того, за словами прем'єра, необхідно передбачити природоохоронні заходи в сфері видобування.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: Екс-міністр Шевченко "подарував" олігарху 50 тис. га з покладами бурштину

Яценюк заявив, те, що зараз відбувається на територіях незаконних копалень – "це просто знищення навколишнього середовища".

Нагадаємо, що останнім часом на Західній Україні затримують контрабандистів, які незаконно видобувають тонни бурштину. Зокрема сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що правоохоронці попередили спробу контрабандистів незаконно вивезти за кордон рекордну партію бурштину - більше 2,5 тонн.