Податкову міліцію в складі Державної фіскальної служби замінять на демілітаризовану службу фінансових розслідувань.

Таку заяву зробив глава уряду Арсеній Яценюк під час відкриття роботи Кабміну, передає Gazeta.ua.

"Замість податкової міліції, яка сьогодні мілітаризована і має специфічну репутацію, ми переходимо на стандартний західний підхід, де податкова міліція ліквідується, а створюється професійна служба фінансових розслідувань у складі ГФС", - сказав він.

Він пообіцяв, що уряд внесе до Верховної Ради законопроект з цього питання.

Глава Кабміну також розповів, як представляє роботу майбутнього органу у складі Державної фіскальної служби. Таку пропозицію уточнила міністр фінансів Наталія Яресько. Вона акцентувала на тому, що це не повинні бути окрема структура, а тільки в состове ГФС.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: Кабмін планує ввести монополію на видобуток бурштину

"Демілітаризована, без погонів, без автоматів, але з мізками і сильними людьми, які здатні відстежувати всі схеми по ухиленню від сплати податків, по конвертаційних центрах та формуванню незаконних податкових кредитів", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, що в понеділок Арсеній Яценюк вимагв посилити заходи по боротьбі з тими, хто затримує виплати по електроенергії і газу. Він закликав заводити кримінальні справи на таких правопорушників.