Державна фіскальна служба України встановила, що держпідприємство "Центренерго" ухилялось у сплаті податків в особливо великих розмірах, повідомив керівник податкової міліції Сергій Білан.

"Нами виявлено ряд фіктивних підприємств, через які відмивалися кошти. Зараз проводяться слідчі дії, за результатами яких будемо доповідати", - сказав Білан на виступі у Кабінеті міністрів.

Зараз ДФС розпочала кримінальне провадження проти підприємства та керівних осіб. Порушення виявили у ході проведення аудиту в "Центренерго". Перевірки ініціював міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Читайте також: 4 мільйони доларів і 7 мільйонів гривень вилучено в нелегальних обмінних пунктах (Фото)

"Центренерго" є однією з провідних енергогенеруючих компаній України, яка виробляє близько 8% електроенергії, що виробляється в Україні. Відіграє істотну роль у підтримці та регулювання енергобалансу країни.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нещодавно прем'єр Яценюк виступив із пропозицією щодо приватизації підприє́мства іноземними інвесторами.