Учені із Вільного університету Брюсселя проведуть перевірку автентичності скульптури "Пісяючий хлопчик".

Про це пише Le Soir.

"Експерти засумнівались, що витвір мистецтва у Міському музеї Брюсселя, дійсно створив скульптор Жером Дю Кесно у 1619 році", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Мистецтво з піску: дивовижні скульптури на березі моря (фото)

Спочатку вчені для перевірки використали рентгенівські промені. Наступний етап - дослідження корозії бронзи і складу сплаву.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Зокрема, ми подивимося, чи є там нікель. Якщо ні, то це, швидше за все, справжній "Пісяючий хлопчик". Якщо так - скульптура зроблена пізніше, в 19 столітті. Але ніколи не можна бути впевненим на 100 %", - сказала дослідниця Амандин.

Професор Ерман Терран вважає, що довести автентичність монумента досить складно.

"Набагато простіше заявити про те, що мова йде про фальшивку", - заявив він.

"Пісяючий хлопчик" - одна з визначних пам'яток бельгійської столиці, статуя-фонтан у вигляді голого хлопчика, який пісяє в басейн. Зараз на її місці стоїть копія.

Символ столиці Бельгії неодноразово викрадали: у 1745 році під час війни за австрійську спадщину її забрали англійські солдати; у 1817 році її вкрав француз, якого незадовго до цього випустили з в'язниці.