Через спалах африканської чуми на підприємстві "Калита" у Броварському районі Київської області почалися перевірки м'ясокомбінатів, яким вони могли поставляти свинину. Також, тільки за останню добу на підприємстві забили 48 тисяч туш. Про це на своєму сайті повідомляє Державна ветеринарна та фітосанітарна служба.

"Ситуація в ПАТ АК "Калита" не виходить з-під постійного контролю. Вже 10-ий день робочі групи ветеринарних фахівців, представників ДСНС та працівників підприємства ліквідують спалах АЧС", - кажуть у відомстві.

Цілодобово на під'їзних шляхах до свинокомплексу працюють карантинні служби. Вони дезінфікують транспорт, приміщення та одяг обслуговуючого персоналу.

Читайте також: Російські фермери вимагають заборонити ввіз свининини із України через чуму

Також, встановлено, що туші свиней виввозилив інші області. Вже відомо, що заражене м'ясо потрапило у Полтавську область.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"У місті Пирятин на м'ясокомбінаті підприємства ПП "Лукойлл" виявлено близько 300 туш свиней, які завозили 23-27 липня з цього підприємства. За результатами лабораторних досліджень виявлено ДНК вірус АЧС. Всі туші буде вилучено та утилізовано", - кажуть у Держветслужбі.

Африканська чума призводить до загибелі свиней. І якщо хоч одна тварина заражена, то від нього інфекцію "підчепить" все стадо. Тому, хрюшек доводитися знищувати. А зараження відбувається від інфікованої свині або переносника вірусу, яким можуть бути інші тварини, птахи і навіть людина, при безпосередньому контакті, через корм, підстилку і поверхні, з яким контактував переносник вірусу.

Інфекція не впливає на здоров'я людини, оскільки людський організм не чутливий до даного збудника. У разі виникнення спалаху, людина може бути тільки переносником вірусу серед свиней і сприяти подальшому поширенню інфекції.